Beharang jó sok statisztikával

Azért jó a fociról blogolni, mert amikor már nem jut eszedbe semmi jó, a szar poénjaidat se akarod letolni az olvasók torkán akkor még mindig ott vannak a számok és a statisztikák. Pontosan ezt fogom most tenni.

A héten olvastam a wyscout nevű rendszerről (ez itt nem reklám, egyszerűen csak kipróbáltam az ingyenes 15-day-free-trialt) a Nagykeró blogon (akiket amúgy érdemes követni, jókat írnak), ami gyakorlatilag egy nagy scout program sok videóval és statisztikával, ha beleölsz ebbe egy halom pénzt. Mezei (nem a Gyuri bá) userként nem én leszek az, aki befizet havi 200 eurót, sőt 10-et se, de jó néha egyben látni a lényeget szép táblázatokban. Szóval innen lesznek a képernyőképek. Ezt csak azért írom ide, hogy ne kelljen majd egyesével lehivatkozni a képeket forrással.

Szóval Videoton – Vasas a hétvégi meccs, kezdjük a legelején.

Vidi – Vasas starter pack, különösebb magyarázatot nem igényel

rúgott gólok

Az eddig is tiszta volt, hogy mi lőjük a legtöbb gólt, de azon azért kicsit meglepődtem, hogy ilyen keveset szereztünk fejjel. A Vasas viszont 10-et is, érdemes lesz odafigyelni. Arányaiban még ennél is nagyobb a különbség, mi a góljaink 12,5%-át, míg a Vasas a 27,7%-át szerzi fejjel. Lesz dolga Viniciusnak és Juhász Rolinak.

A 33 jobbos gól egész kimagasló, 20 felett senki se jutott az NB1-ben. 16-oson kívülről is második legjobbak vagyunk, nálunk csak a Loki jobb, akik 25 góljukból 15-öt a messziről lőttek. Azért az durva adat.

kapott gólok

A fejesek itt. Mi 8 gólt kaptunk fejeből, ami a kapott gólok 42%-a, a Vasasnál ez 2 gól és 7 százalék. Két táblázat alapján ki lehet nyugodtan jelenteni, hogy a beívelésekre és a szögletekre jobb, ha nagyon odafigyelünk hátul, lehet ebből még baj.

labdabirtoklás, különösebb magyarázatot nem igényel

lövések

A Vidi tüzel a legpontosabban a ligában, de ennél sokkal meglepőbb stat, hogy 14 alkalommal találtuk el a kapufát. Sajnos gólra játszák ezt a sportot. A másik meglepő az előző táblázatokból, hogy nem a Vasasnak van a legtöbb fejese. 10 gólt szereztek fejesből 49 próbálkozásból. Az bizony 20%.

Mára legyen elég ennyi, holnap délelőtt még lehet, hogy bedobok valami beharang kettőt, de ez még bizonytalan, mint lámpaoltás után a kutya vacsorája. Az advanced statokat meg ha valaki nagyon akarja, akkor kipróbálja a próbaverziót.

Beharang jó sok statisztikával” bejegyzéshez egy hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.