Beharangozó szombati ebéd mellé

Mivel lusta vagyok elmenni a boltba, hogy csináljak magamnak valami kaját, így inkább rendeltem egy pizzát és amíg várom, hogy meghozza a futár gyorsan összedobok egy második beharangot is.

A harmadik fordulóban jól bele is futottunk egy bukóba hazai pályán, az összefoglaló alapján simán kijelenthető, hogy magunkat vertük meg. A tegnapi posztban említettem, hogy jó a Vasas fejesből, ezt alátámasztja, hogy első szögletükből gólt fejeltek, mi a szépítő találatunkat a 8. szögletből szereztük. Másik érdekesség, hogy a tavaszi standard kezdőnkből csak öten kezdtek a Vasas ellen akkor és olyanok is kezdtek akkor, mint Barczi és Bódi. Mekkorát fordult azóta a világ.

A második meccs számomra azért volt emlékezetes, mert az első félidőt az utcáról néztük végig a csajommal, mert elfogyott az összes ingyenjegy a Vasas-stadion zárómeccsén, aztán a szünetben csak simán besétáltunk. Éljen a meccsek túlbiztosítása. Amúgy egész kabaré, hogy milyen helyzeteket hagytunk a két meccsen a Vasas ellen. Na majd ma.

Koncentráljunk kicsit a mai meccsre is.

Klasszikus gólgyárosa a Vasasnak sincs, ahogy nekünk sem, eloszlanak a gólok, az meg egész vicces, hogy Vaskónak már 5 gólja van. Mondjuk nálunk Gyurcsó mögött Nego volt a legeredményesebb, szóval lépjünk is túl ezen.

A kanadai táblázat alapján Ádám Martinra, Remilire és Saglikra mindképpen oda kell majd figyelni. Fun fact: Ádám Martin a szomszéd faluban lakott, így jó párszor láttam a Szeged felé menő buszon még amikor gimis voltam. Szóval míg nálunk Lazovic (10 + 5) és Scepovic (10 + 4) tartozik a legaktívabbnak elől, addig a Vasasnál Ádám Martin (7 + 4) és Remili (2 + 7).

A védekező oldalon Ristevski és Hangya Szilveszter fogja majd a legtöbb borsot törni a Balkán Brigád orra alá, Ristevski az egyik legjobb a bajnokságban megelőző szerelésekben, Hangya is a top 10-ben van több védekezési mutatóban. Emellett Ristevski passzolt a legtöbbet (Hangya az ötödik) a bajnokságban idén, bár ez inkább arra utalhat, hogy ha nem muszáj, akkor nem kockáztat a Vasas és elpasszolgat hátul is. Szóval nem valószínű, hogy nekünk fognak esni. A támadásra irányuló passzokban már inkább a Vidi dominál.

Kapus poszton nem mondható, hogy szignifikáns különbség lenne a két kapus teljesítménye között. Nagy Gergyel 96 kapuralövésből kapott 23 gólt, Kovácsik esetében ez 88 lövésből 19 kapott gól. A kaput találó lövések 23 és 21 százalékából lesz így gól.

 

Nem szabad könnyű meccset várni, hiába van most a Vasas egy kisebb-nagyobb hullámvölgyben. Egy összeszokott gárdáról van szó, akik nem véletlenül vannak most a dobogón, pedig tavaly majdnem kiestek. Oenning jól összerakta ezt a csapatot a fiatalokból (a Vasasnak a legalacsonyabb az átlagéletkora a ligában), de ezt most rutinból jól be kell húzni, mert a Honvédra hiába várunk, nem fogja csak úgy elhullajtani azokat a pontokat.

Beharangozó szombati ebéd mellé” bejegyzéshez egy hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.