A kötelező hazai

Az őszi meglepetéscsapatból lassan a kiesésre is esélyes csapat lett a Mezőkövesdből, aki tavasszal eddig 7 meccsen 7 pontot szerzett mindössze, ráadásul mind a 7 pontját a tabellán mögötte elhelyezkedő csapatok ellen. Ezt figyelembe véve egyáltalán nem nagyképűség azt állítani, hogy ezt a meccsen kérdés nélkül meg kell nyerni. Semmilyen kifogás nem lehet a ponthullatásra.

A télen Pintér Attilát Tomiszlav Szivics váltotta, ami arra volt jó, hogy a felcsút a ez eddiginél is gyűlölhetőbb csapattá vált, emellett az idő igazolhatja újra és újra Pinyő tevékenységét. Mondjuk, ha nem lett volna Pinyő jó őszi teljesítménye Kövesden, akkor már erősen kiesőhelyen lennének mostanra.

Mezőkövesd tavasszal: 7 meccs, 2gy, 1d, 4v, 8-15 gk
3-0 vs. DVTK, 0-5 @Paks, 0-2 vs. Vasas, 1-1 vs. Gyirmót, 2-4 @Haladás, 0-2 @MTK, 2-1 vs. DVSC

Videoton tavasszal: 7 meccs, 4gy, 2d, 1v, 12-3 gk
5-1 vs. Újpest, 0-0 @Fradi, 3-0 vs. Honvéd, 2-0 vs. DVTK, 0-0 @Paks, 1-2 vs. Vasas, 1-0 @Gyirmót

Mondhatni szerencsénk van a sorsolással, mert tudja a fene, hogy miért, de megint elég szarul jöttünk vissza a válogatott szünetből, eddig a 4 válogatott szünet után 1 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség a mérleg, ami most kicsit tovább húzodott a Vasas elleni szenvedéssel, ami után papíron 3 könnyebb meccs következne (Gyirmót, Kövesd, MTK).

Számunkra ez a meccs az elszakadás lehetősége, mert mögöttünk Honvéd – Paks és Fradi – Vasas meccs van, a Kövesd számára viszont a forduló után akár kézzelfogható távolságba kerülhet a kiesés, mivel mögöttük a Haladás játszik a megbódogult DVTK ellen (bocsi, ezért a szóviccért vajon mennyi közmunka járna?), a Loki pedig az MTK ellen, azaz így is kinézhet az alsóház a forduló végén: Kövesd 34, Loki 33, DVTK 31, MTK 30.

A végére még bedobom az idei két meccset a Kövesddel, aztán mára ennyi fért bele. Hajrá Videoton, hajrá Fehérvár!

A kötelező hazai” bejegyzéshez egy hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.