Mágnestábla a Bordeaux elleni párharcról, 2. mérkőzés

Miért is jutott tovább a Videoton a Bordeaux ellen? Mert jobbak voltunk? Talán. Mert jobban akartuk? Szinte biztos. Egy kissé rendhagyó módon nem az egész mérkőzésnek a fontosabb jeleneteiből fogom a mágnestáblát felrajzolni, hanem a 7 perc hosszabbításét, ami abból a szempontból figyelemre méltó, hogy itt is végig szinte tökéletesen zárt a védelmünk, gyakorlatilag nem volt esélye helyzetet sem kialakítani a francia együttesnek, ami egy ilyen iramú mérkőzésen óriási fegyvertény.

Mivel fent van a YouTube-on a teljes mérkőzés, így minenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézze újra a meccset. De az utolsó 7 percet mindenképpen. 2:11:40-től kezdődik a hosszabbítás. Meg persze a gólt is. Na vágjunk is bele.

Felíveli Toulalan a labdát, mindenkinek megvan a párja középen.

Nem tudjuk elsőre kifejelni, viszont így sem tudnak lövőhelyzetbe kerülni a franciák, visszapasszra kényszerülnek.

Itt már Fiola szereli a visszatett labdával próbálkozó Mendyt. Esélye sem volt helyzet kialakítására.

Másfél perccel később.

Első ránézésre ez egy ígéretes helyzet is lehetne, ha Contento jól belövi a labdát üresbe. Onnantól gyakorlatilag tisztán lehetne beadni a labdát.

De jön Nego, aki tökéletesen érzi hova kell lépni és megszerzi a labdát, majd nem cifrázza, kivágja a labdát taccsra.

Újabb másfél perc telik el eseménytelenül. Asszem itt cseréljük le Hentyt, aki pályázhatna a leglassabban megtett 32 méter címre.

A mérkőzés során gyakran látott jelenet. Egy felívelt labdát határozottan kifejelünk.

1 perccel később.

Contento próbál beívelni, megint bőven megvagyunk középen, Stopira van 1 lépés hátrányban, de ha arra tévedne a labda ott van Fiola besegíteni.

A beadás rossz, Juhász Roland fejeli ki a labdát. Ilyet is láttunk párszor a meccsen.

Ezután következik Lazovic újabb Oscarra esélyes alakítása, hasonló sikerrel, mint májusban a Honvéd ellen. Nevetségessé teszi csak magát kicsit.

Újabb felívelés, a nyilakkal pedig a franciák legnagyobb álmait rajzoltam fel. Azaz egy megcsúsztatott labda és lövés. Az egyetlen pillanat amikor kicsit elcsúszott a védelem.

És a valóság.

Lazovic közben meggyógyul, helyre teszi a sípcsontvédőjét. A kétezredik embernek is átlépte a pulzusa a 180-at a stadionban. 1 percet kell még kibekkelni a csodához.

A mérkőzés utolsó labdaérintése.

A győzelem pillanat 10 másodperccel később.

Sosem szerettem az olasz focit, mert rúgtak 1 kamu gólt valahogy, aztán lehúzták a rolót és 1-0. Persze ezt az olaszok gondolom a legkevésbé sem bánták, ha nyert a csapatuk. Igazából én sem bánom, hogy nem 2-1 után büntetőkkel, hanem 1-0-val jutottunk tovább a rendes játékidőben. Így is volt bőven miért izgulni, nem kellett volna még extra stressz ezek után.